Nr. 1 ud af 8 i Vandrehjem i Århus

Danhostel Aarhus City

(+45) 86 10 10 20

info@danhostelcity.dk

Fiskergade 10, 8000 Aarhus C

Historien

Danhostel Historie

Her i hjertet af Aarhus fortsætter historien – en historie om at forbinde mennesker, både gennem fortidens hvisken og nutidens latter.

I hjertet af Aarhus står en bygning, der engang var livsnerven i kommunikation – en gammel telefoncentral, der byggede bro og forbandt stemmer fra 1890’erne til 1990’erne. I dag er dette historiske sted hjemsted for Danhostel Aarhus City, hvor arven om at forbinde liv og mennesker fortsætter på en anderledes, men lige så dybtgående måde.

Forestil dig de dage, hvor brummen fra drejeskivetelefoner og klik-klak fra omstillingsborde fyldte luften. Denne bygning bærer ekkoet af utallige samtaler, der engang gik på kryds og tværs af byen. Det var en tid, hvor hvert ring indeholdt en historie, og hver forbindelse, der blev skabt, var en livline. I dag er vandrerhjemmet et moderne knudepunkt, hvor ånden i forbindelse lever videre, og overskrider begrænsningerne ved ledninger og kabler.

Fra telefoncentral til hostel

Vores Danhostel gennem tiden

1929
1929

Pausetid 1929

Telefonisterne holder pause på taget af Jydsk Telefons hovedbygning. Tårnet på Aarhus Domkirke ved Store Torv kan ses i baggrunden. Midt i telefoncentralens summen spillede disse dygtige fagfolk en afgørende rolle i at forbinde lokalsamfund, virksomheder og husholdninger. De var uddannet i kunsten at betjene et manuelt omstillingsbord og håndterede behændigt en labyrint af ledninger og forbindelser for at sikre, at hvert opkald fandt sin rette modtager.

1930
1930

Garageanlæg 1930

En af lastbilerne fra Jydsk Telefon parkeret i garagen.
I 1930'erne udvidede telefonselskaberne deres netværk for at nå ud til flere kunder, også i landdistrikter og tyndtbefolkede områder. Biler blev vigtige redskaber for telefonteknikere og ingeniører til at få adgang til fjerntliggende steder, hvor der skulle installeres eller vedligeholdes fastnetinfrastruktur.

1944
1944

Modstandsgruppe 1944

I Telefonsmøgen nedgraver en gruppe en 15 kilo tung bombe for at ødelægge telefonforbindelser hos Jysk Telefon, som tyskerne forventes at bruge. Forklædt som arbejdere og med deres gode ven værkfører Vogelius fra belysningsafdelingen er gruppen i gang med at reparere de elektriske kabler. Chefen, officer Kræmer, har ansvaret og sørger for at holde tyskerne hen med snak. Bomben var camoufleret som et måleinstrument, indtil den blev fjernet.
1953
1953

Telefonister 1953

Jobbet som telefonist havde enorm betydning for kvinder generelt og for samfundet i begyndelsen af det 20. århundrede. Som en af de få erhvervsmuligheder, der var tilgængelige for kvinder på det tidspunkt, gav arbejdet som telefonist økonomisk uafhængighed og en følelse af selvstændighed. Det gjorde det muligt for kvinder at komme ud på arbejdsmarkedet og bidrage til deres families indkomst.
1961
1961

Fiskergade 1961

Drenge fra kvarteret løber om kap på en forhindringsbane, de har bygget af metalskrot. Børnene ledte i deres nabolag efter kasserede genstande som træ, gamle dæk, kasser og andet skrot, der kunne bruges til at bygge med.

Hotel faciliteter

Danhostel Aarhus City tilbyder bl.a.:

Indtjekning fra kl. 15.00 (indtjekning udenfor receptionens åbningstid foregår via nøgleboks)
Udtjekning senest kl. 11.00

Gratis Wi-Fi

Gratis bykort

Gratis udlån af hårtørrer

Loungeområde med brætspil

Fælleskøkken

Vaskeri inkl. Tørretumbler

Fælles tagterrasser

9

Se flere faciliteter under Tilkøb