DA

Klik her for gruppebooking

Ofte stillede spørgsmål

Lad os hjælpe

Vi glæder os til at få besøg af dig, og vi vil meget gerne hjælpe dig hvis du har spørgsmål. Nedenfor finder du svar på de mest almindelige spørgsmål. Har du andre spørgsmål? Kontakt os venligst på mail, telefon eller Facebook.
.

Receptionens åbningstider

Normale åbningstider:

Åbningstider 15 januar – 31 marts 2024:

Mandag – Torsdag: 08.00 – 20.00*
Fredag – lørdag: 8.00 – 21.00*
Søndag: 08.00  – 16.00*

*Den sidste time af åbningstiden, er der kun åbent for check in og kiosk.

Husk at der kan være andre åbningstider i forbindelse med helligdage, ferier m.m.
Kontakt receptionen hvis du er i tvivl.

OBS! På alle hverdage er receptionen lukket i tidsrummet kl. 12.00-14.00.

Åbningstider 01 april – 31 maj 2024:

Mandag – Torsdag: 8.00 – 21.00*
Fredag – Lørdag: 8.00 – 22.00*
Søndag: 08.00  – 20.00*

Åbningstider 01 juni – 31 august 2024:

Mandag – Torsdag: 8.00 – 22.00*
Fredag – Lørdag: 8.00 – 22.00*
Søndag: 08.00  – 21.00*

Hvad er husets regler?

Danhostel Aarhus City er dit hjem, væk hjemmefra, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at du får et dejligt ophold hos os. Vi har dog nogle enkelte husregler vi beder vores gæster respektere. Læs vores husregler her

Hvordan kan jeg ændre eller slette min booking?

Rettidig afbestilling kan foretages frem til kl. 18.00 dagen før ankomst (lokal tid). Afbestilles reservationen senere end dette, opkræves summen af første nat. Husk derfor venligst at afbestille i god tid.

Non-refundable reservationer kan ikke afbestilles eller ændres. Det fulde beløb opkræves i købsøjeblikket og refundering er ikke muligt.

For grupper over 8 personer er der andre gældende afbestillingsregler. Kontakt venligst info@danhostelaarhuscity.dk for mere information.

Er bookingen bestilt via en tredjepart (fx. Expedia, Booking.com, mfl.), skal du være opmærksom på, at andre regler for afbestilling kan være gældende.

Kontroller altid, om du reserverer et ophold, som kan afbestilles uden omkostninger før en bestemt dato, eller om du reserverer til en ikke-refunderbar pris.

Hvornår kan jeg checke ind/ud?

Check ind er fra kl. 15.00 og check ud senest kl. 11.00. Vær venlig at underrette receptionen, hvis du ønsker sen check ud mod betaling.

Hvordan checker jeg ind?

På ankomstdagen kan du checke ind i vores reception fra kl. 15.00. Ved indtjekning får du udleveret dit nøglekort, så du har adgang til dit værelse, samt hoveddøren i gadeplan, i den periode du bor hos os.

Kan jeg checke tidligt ind?

Vi kan ikke garantere at det kan lade sig gøre at tjekke ind før kl. 15.00, men lover at gøre vores bedste for at hjælpe. Hvis det ikke er muligt for os at lade dig checke ind før kl. 15.00, så kan vi tilbyde at opbevare din bagage for 30 dkk. Hvis værelset er klart og rengjort, kan du checke ind fra kl. 13.00. Indtjekning før kl. 15.00 koster 50 dkk per seng i fælles sovesal, og 150 dkk for privat værelse.

Kan jeg checke sent ind?

Ja, det kan du. Det er vigtigt at du giver vores reception besked, hvis du ankommer udenfor receptionens åbningstid. Så kan vi lægge et nøglekort til dig i en af vores nøgle-udleveringsbokse udenfor hoveddøren. Med nøglekortet får du adgang til vores hostel, og dit værelse, 24 timer i døgnet. Vi sender dig en email med vejledning samt kode på ankomstdagen.

Kan jeg checke sent ud?

Spørg venligst i vores reception hvis du ønsker at checke sent ud. Vi kan ikke garantere at det kan lade sig gøre, men lover at gøre vores bedste for at hjælpe.

Sen udtjekning inden kl. 13.00 kan tilkøbes til private værelser for 150 dkk, samt 50 dkk per seng på fællesværelse.

Hvis det ikke er muligt for os at lade dig checke ud sent, kan du få din bagage opbevaret hos os for 30 dkk.

Kan jeg reservere og betale ved ankomst?

Nej, desværre er det ikke muligt. Afhængig af din reservationstype vil betalingen blive trukket fra dit betalingskort, enten når du reserverer eller 48 timer før ankomstdagen. Læs mere om dette under salgsbetingelser her.

Hvilke kredit/debet kort accepteres?

VISA, MasterCard, JCB, American Express og Dankort kan bruges til betaling

Hvornår betaler jeg for min booking?

Booker du online på vores egen hjemmesiden, betaler du med det samme via DIBS.
Booker du via telefon eller via mail, modtager du en bekræftelse med vores betingelser og betalingsinstruktioner.

Er der prisgaranti?

Ja naturligvis?! Når du booker direkte på vores hjemmeside, garanterer vi, at du får den bedste online pris.

Læs mere om vores prisgaranti her

Danhostel Fordelskort

Med et gratis Danhostel Fordelskort optjener du bonuspoint svarende til 10 % af din overnatning, når du overnatter hos Danhostel. Pointene bliver automatisk overført til dit Danhostel Fordelskort, når du booker online – let og ligetil.

Husk at indtaste både Fordelskortnummer og dets trecifrede sikkerhedskode. Efterfølgende kan du bruge dine bonuspoint til at betale både overnatning og tillægsydelser med.

Med et Danhostel Fordelskort får du også adgang til rabatter på oplevelser og spændende attraktioner rundt om i Danmark.

Fordelskortet er ikke gyldigt i forbindelse med gruppeovernatninger. Her henviser vi i stedet til vores bookingformular for grupper, hvorigennem du kan bede om et uforpligtende tilbud fra os. Læs mere her.

Bemærk at kun gæster med adresse i Danmark kan få et Danhostel Fordelskort. Bor du i udlandet, kan du i stedet købe et medlemskort fra Hostelling International.

Bestil dit Danhostel Fordelskort. Læs mere her

Tilbyder I firmaaftaler?

Ja. Vi tilbyder mindst 10% rabat på firma-overnatning. Hvis du vil vide mere om vores firmaaftaler, så kontakt os venligst på info@danhostelaarhuscity.dk.

Hvordan ankommer jeg til Danhostel Aarhus City?

Hvad enten du kommer med fly, tog, bus eller metro, finder du alle oplysninger om, hvordan du kommer til Danhostel Aarhus City lige her.

Hvor kan jeg parkere?

Hvis du kommer i bil, har vi følgende anbefalinger til parkering i forbindelse med ophold på Danhostel Aarhus City:

Parkering hos Danhostel Aarhus City:
Vi har egne parkeringspladser lige ved vores fantastiske hostel. Vi kan først tildele dig, en eventuel ledig plads ved ankomst i receptionen, her bedes du også oplyse bilens registreringsnummer. Venligst hav denne information klar på forhånd, når du henvender dig i receptionen. Pris frem til kl 12.00 dagen efter: 199 dkk.

Særrabat i Magasin´s p-hus:
Vi har indgået en særaftale med Magasin p-hus om, at vores gæster kan få en døgnparkering til 199 dkk (Normalpris 259 dkk). Parkeringsbilletten er gældende fra købstidspunktet og 24 timer frem. For at opnå rabatten skal selve parkeringsbilletten købes i vores reception på hostellet, inden man kører ind i parkeringshuset. Vi understreger, at Danhostel Copenhagen City blot formidler rabatordningen, og således ikke står til ansvar for eventuelle yderligere p-afgifter, tyveri, skader eller andet i forbindelse med parkeringen. For mere information om parkeringshuse kig her

Gadeparkering:
Der er få, offentlige parkeringspladser i gaderne omkring Danhostel Aarhus City (under almindelige offentlige afgifter).

Hvis du har brug for det, hjælper vi meget gerne med råd om parkering, når du ankommer.

Er der bagageopbevaring?

Ja. Vi har aflåste bagage-opbevaringsrum som du kan benytte for et gebyr på 30 dkk pr person.

På værelset:
På vores fælles sovesale er der skabe/skuffer, som kan låses med en hængelås. Hængelåse kan købes i vores reception. Én hængelås koster 45 dkk. Du er også velkommen til at medbringe din egen hængelås.

Før check-ind:
Hvis du ankommer tidligt, kan du stille din bagage i et af vores aflåste bagage-opbevarings rum for 30 dkk. Rejser du som en del af en gruppe, skal du/I kontakte os på forhånd, hvis I ankommer før kl. 14.00. Kontakt os gerne et par dage før ankomst på info@danhostelaarhuscity.dk, så vi har god tid til at tilrettelægge jeres baggageopbevaring.

Ved afrejse:
Enkeltrejsende og familier kan opbevare bagage for 20 dkk per person ved afrejse. Vi har begrænset plads, så vi kan ikke garantere opbevaring. På travle dage kan det forekomme, at vores bagagerum er fyldt. Grupper kan enten vælge at lave en late check ud på et af deres værelser til kl. 12.00 for 200 dkk, eller leje et værelse en ekstra nat, således at bagagen kan opbevares hele dagen. Det er desværre ikke muligt for grupper at benytte bagagerummet ved afrejse.

Bagageopbevaring er altid på eget ansvar, og Danhostel Aarhus City er ikke ansvarlig for tab af værdigenstande.

Hvordan får jeg adgang til hostel?

Alle gæster har 24 timers adgang til vores hostel, og deres værelse. Når du har booket overnatning hos os, så får du udleveret et nøglekort ved indtjekning. Dit nøglekort giver dig fuld adgang til vores hoveddør i gadeplan, samt til den etage hvor du bor, og igen til din værelsesdør. Nøglekortet udløber automatisk kl. 11.00 på den dag, hvor du skal tjekke ud.

Ankomst udenfor receptionens åbningstid: Det er vigtigt at du giver vores reception besked, hvis du ankommer udenfor receptionens åbningstid. Så kan vi lægge et nøglekort til dig i en af vores nøgle-udleveringsbokse udenfor hoveddøren. Vi sender dig en email med vejledning samt kode på ankomstdagen, så du kan åbne nøgleudleveringsboksen. Husk at kontakte vores reception indenfor vores åbningstid, så vi har mulighed for at lægge et nøglekort til dig.

Vores reception har åben søndag – torsdag fra kl. 7.30 til kl. 21.00, og fredag – lørdag fra kl. 7.30 til kl. 23.00.

Kan jeg få morgenmad?

Vi tilbyder en lækker morgenmads buffet hver morgen fra kl. 7.30 til kl. 10.00.
Morgenmad kan enten tilkøbes, med 10% rabat, når du foretager din reservation, eller købes når du tjekker ind ved ankomst. Morgenmad kan også købes på dagen for 78 dkk.

Læs mere om vores morgenmad her

Er sengelinned og håndklæde med i prisen?

Dampvasket sengelinned og håndklæde kan tilkøbes når du foretager din reservation, eller på dagen når du tjekker ind hos os. Du kan når som helst tilkøbe et rent håndklæde for 20 dkk og sengelinned for 50 dkk per person.

Har alle vores værelser eget bad/toilet?

Nej. Størstedelen af vores værelser er uden bad/toilet. På vores værelsesgange findes fælles toiletter og bade-faciliteter som deles med vores øvrige gæster. Vi holder en meget høj rengøringsstandard, og sikrer at alle fælles område fremstår rene og pæne.

Vi har 20 stk værelser med eget bad/toilet.

Er der delte soveværelser kun for kvinder?

Ja. Vi har delte soveværelser, der kan bookes af alle, og vi har soveværelser, der er forbeholdt kvinder. Vælg ”Sovesal for kvinder”, hvis du vil udelukkende ønsker at bo sammen med andre kvinder.

Kan jeg komme til at bo sammen med mine venner?

Hvis du booker senge på delte soveværelser til mere end én person, kan vi ikke garantere, at du får en seng på det samme værelse. Hvis du vil være sikker på at bo sammen med dine venner så book et privat værelse.

Er der aldersgrænser?

Børn og unge under 16 år, må kun bo på Danhostel Aarhus City i følgeskab med voksne.

Unge på 16 og 17 år må gerne bo på hostellet alene, såfremt Danhostel Aarhus City i forvejen har modtaget en bekræftelse fra en forælder/værge, med dennes accept på at den/de unge må bo alene på hostellet.

Er der værelser med handicap-adgang?

Selvfølgelig; hvis du ønsker at booke et værelse med handicap-adgang kontakt os venligst. Ønskes et kørestolsvenligt værelse kontakt os på info@danhostelaarhuscity.dk, da det forudsætter, at et sådant værelse er ledigt.

OBS! Der tilbydes kun handicapværelser i stueetagen.

Må man have kæledyr med?

Kæledyr er ikke tilladt bortset fra førerhunde. Hvis du planlægger at medbringe din førerhund, skal du booke et privatværelse og underrette vores reception på info@danhostelaarhuscity.dk inden ankomst.

Er der Wi-Fi?

Selvfølgelig! Der er gratis og superhurtigt WiFi-internet overalt på vores hostel. Med en placering i den gamle telefoncentral har vi direkte adgang til de største kabler i byen, og vi har sikret at vores gæster kan surfe uhæmmet på internettet. Vi ved, hvor vigtigt det er at kunne have en god, stabil (og hurtig!) forbindelse til omverdenen og giver dig de bedste forudsætninger for at kunne kontakte venner og familie og fortsætte dine onlinevaner, når du er på ferie eller forretningsrejse i Aarhus.

Er der adgang til gæstekøkken?

Vi har et lækkert gæstekøkken, som er praktisk, funktionelt og fuldt udstyret med diverse køkkenredskaber og service.

Vores gæstekøkken og spiseområde er forbeholdt enkeltpersoner og familier. Tilbered din egen morgenmad, frokost eller aftensmad, og hyg dig sammen med de andre gæster på hostel. Husk at rydde op efter jer selv!

Grupper på over 8 personer kan desværre ikke anvende vores gæstekøkken, uden at dette er aftalt med vores reception på forhånd. Venligst kontakt vores reception på info@danhostelaarhuscity.dk.

Det er ikke tilladt at tilberede mad eller at spise på værelserne.

Må jeg have min egen mad og drikke med?

Du må gerne have din egen mad med og spise i de dertil indrettede områder, samt i vores café og på vores tagterrasser. Mad må ikke spises på værelserne, hverken de private- eller fællesværelserne. Du må ikke nyde/drikke din egen medbragte alkohol fx øl eller vin. Du kan købe drikkevarer i vores café. Vi risikerer at miste vores bevilling, så respektér venligst dette!

Er der adgang til vaskeri?

Ja. Vi har selvbetjeningsvaskeri med både vaskemaskiner og tørretumblere, som kan lejes for 35 dkk hver. Betaling foretages i receptionen.

Er rygning tilladt?

Nej! Danhostel Aarhus City er 100 % rygefrit område, og det er ikke tilladt at ryge indenfor. Al rygning skal foregå uden for hostellet. Ryger man indenfor medfører dette en afgift på 2.000 dkk. Aktiveres røgmelderen ved en fejl (fx grundet rygning eller drivgas) vil det medføre en yderligere afgift på 8.000 dkk for blind alarm. Gå venligst udenfor på vores tagterrasser, eller ud på gaden, hvis du vil ryge.

Drivgas (fx butan/propan gas) findes fx i hårlak.

Er der hårtørrer?

Ja. Du kan altid låne en hårtørre i receptionen.

Er der sæbe og shampoo til rådighed?

Ja. Alle badeværelser og toiletter er forsynet med automater med håndsæbe. Shampoo kan købes for en beskeden pris i vores reception.

Hvilken slags stikkontakter findes på Danhostel Aarhus City?

Vi har stikkontakter efter europæisk standard med 220 V, som er kompatibelt med type C og F. Medbring din egen adaptor. Ved alle senge er der stikkontakter.

Familier med børn

Perfekte rammer for familier med børn. Vi elsker børn, og de elsker os. Vi har besøg af rigtig mange børnefamilier, og vi har tilrettelagt vores hostel, så der er plads til mange børn og voksne sammen. Vi tilbyder børne morgenmads buffet, og I kan låne børnesenge, højstole, puslebord mm. til de små.

Små børn

Børn under 3 år kan indkvarteres i eksisterende senge på private værelser uden beregning. Ønskes en barneseng under opholdet, kan denne lejes inkl. lagen, pude og dyne for 200 dkk pr. ophold. Der er højst plads til 1 barneseng pr. værelse. Vi har et begrænset antal barnesenge, som udlejes efter ”først til mølle” princippet.

Mulighed for ekstra opredning?

Vi kan tilbyde én ekstra-opredning på de fleste værelser for 200 DKK per ekstra-opredning per nat. Kontakt venligst vores reception på info@danhostelaarhuscity.dk inden din ankomst, så vi kan aftale nærmere.

Aarhus på cykel?

Aarhus er den perfekte cykelby. Lej en bycykel og udforsk byen på kryds og tværs. Tag sydpå forbi Tivoli Friheden, Mindeparken, Marselisborg Slot, og videre ud til Dyrehaven. Eller nordpå til den Gamle Træskibshavn, Risskov, Den Permanente Badeanstalt, og videre til Bellevue badestrand.

Hvordan er nærområdet omkring Danhostel Aarhus City?

Danhostel Aarhus City ligger i hjertet af Aarhus – et centralt sted for oplevelser i Aarhus. Tæt på Aarhus centrum i et område med gågademiljø, caféer og hyggeligt byliv ved Vadestedet.

Læs mere her

Hvor langt er der til centrum?

Danhostel Aarhus City er en del af centrum med kun 0,2 km til Aarhus Domkirke og 0,7 km til Aarhus Hovedbanegård.

Hvilke attraktioner skal man se i Aarhus?

Det afhænger af hvem du er. Heldigvis er der noget for enhver. Fra Danhostel Aarhus City er du i gåafstand fra mange af byens mest populære seværdigheder/attraktioner: ARoS Kunstmuseum, Den Gamle By, Aarhus Teater, Aarhus Musikhus, Aarhus Street Food, Havnebadet, Godsbanen, DOKK1 og meget meget mere.

Andre populære steder er Moesgaard Museum, Tivoli Friheden, Den Permanente Badeanstalt. Byen byder på uendelige muligheder for sightseeing. Hvis du kan lide guidede ture, så prøv en guided city-tour eller lej en af vores cykler og udforsk byen.

Læs mere om sightseeing og attraktioner i Aarhus her

Hvordan er salgsbetingelserne?

Du kan læse vores vilkår og salgsbetingelser, hvor du kan se betingelserne for hver enkelt reservationstype: refunderbar, ikke refunderbar og kampagne.  Vi foreslår, at du læser betingelserne for at være sikker på, at du vælger den reservationstype, der passer til dig.

Du kan læse vores betingelser her

Tak til vores fotografer

En stor tak til de dygtige fotografer som har hjulpet os med super gode billeder til hjemmesiden. Særlig stor tak til Jakob Helbig og Birthe Vembye, samt Greg McQueen, Francesco Martello, Alexander Mittet og Erik Anton.

Tak til Anne Hübner fra VisitAarhus for at vi kan benytte deres Media Center.

Tak til Pernille Bruun for at vi må benytte pressefotos fra Den Gamle By.

Tak til Bettina Bach Nielsen for at vi må benytte pressefotos fra ARoS Kunstmuseum.

Tak til Bodil Jensen for at vi må benytte pressefotos fra Moesgaard Museum.

Tak til Trine Bjerre Mikkelsen og Science Museerne, Aarhus Universitet, for at vi må benytte pressefotos fra Botanisk Have og Væksthusene.

Tak til Pablo Jonas Rasmussen for at vi må benytte pressefotos fra Godsbanen.

Tak til Louise Øllgaard for at vi må benytte fotos fra Salling Rooftop.

Tak til Britt Vorre for at vi må benytte fotos fra Aarhus Street Food Market.

Tak til Sophie Dreijer for at vi må benytte fotos fra DOKK1.

Tak til Eva Wistoft Andersen for at vi må benytte historiske fotos fra Museum for post, tele og kommunikation. Og en stor tak til Henrik Lind for hjælp med at fremfinde og scanne de mange billeder. De mange historiske fotos benyttes som vægdekoration på Danhostel Aarhus City.

Persondata- og Cookiepolitik

Læs mere om hvad vi gør for at beskytte dine personlige data her**

Byens bedste priser og beliggenhed

Som en af de første i hostel branchen går Danhostel nu aktivt ind i deres engagement og arbejde med FN’s Verdensmål.