DA

Klik her for gruppebooking

Danhostel Aarhus City er
en del af Danhostel kæden

En del af Danhostel kæden

Danhostel

Danhostel Aarhus City har siden januar 2018 været medlem af Danhostel kæden; Danmarks største fællesskab for danske vandrerhjem. Danhostel kæden fungerer som en frivillig forening og finansieres udelukkende af kædens vandrerhjem via medlemskontingenter. I år 2020 er der i alt 63 hostels tilknyttet Danhostel kæden, og mere end 1,1 million overnatninger. Danhostel Aarhus City har mere end 25.000 gæster per år, og er dermed et af de større Danhostels.

Læs mere her

Historien bag

Idéen bag vandrerhjemsbevægelsen opstod i Tyskland i starten af 1900-tallet, hvor der blev oprettet faste overnatningssteder i forbindelse ferievandreture for elever. I årene frem til 1931 blev der således oprettet vandrerhjemsorganisationer i 10 lande rundt om i Europa. Det første danske ungdomsherberg blev åbnet i 1930 og siden kom der flere og flere vandrerhjem til. Samtidig er der sket en enorm udvikling i standarden af vandrerhjemmene – Fra kun at være store sovesale til i dag at være moderne hostels.

Nutidens Danhostels

I dag har alle Danhostels private dobbelt- og familieværelser, ofte med eget toilet og bad, og er et prisbilligt alternativ til hotelovernatning. Rammerne er moderne, imens vandrerhjemssjælen med gæstfrihed, værternes personlige engagement og de afslappede rammer fortsat er intakt. Og med godt 1,1 million overnatninger på Danhostels årligt er vandrerhjemsbevægelsen stadig en fast bestanddel af overnatnings- og turistsektoren i Danmark.

Byens bedste priser og beliggenhed

Som en af de første i hostel branchen går Danhostel nu aktivt ind i deres engagement og arbejde med FN’s Verdensmål.